Josef Příhonský (vlevo) z Pardubic obchází Ryleyho Beaumonta z Ostravy.

Josef Příhonský (vlevo) z Pardubic obchází Ryleyho Beaumonta z Ostravy. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pardubice mají šanci přiblížit se třetí příčce. Stačí zdolat Ostravu

  • 0
Trochu překvapivá sobotní porážka prostějovských Orlů v Praze na Folimance dala basketbalistům Pardubic šanci zmírnit náskok úhlavního soka z Hané v tabulce. Stačí k tomu jediné: zvítězit dnes na palubovce šesté Ostravy. Utkání začíná v 18 hodin a kanál ČT Sport je vysílá přímým přenosem.

Průběžně čtvrtá pardubická Beksa zvládla lépe všechny tři dosavadní vzájemné zápasy, minule v Ostravě slavila po výhře 87:81. Včetně poháru získala pro sebe posledních pět duelů a vykazuje velmi slušnou formu. Daří se ovšem i hráčům Ostravy, kteří drží sérii tří výher v řadě.

„Od návratu rozehrávače Adama Číže začala mít hra ostravského týmu lepší tvář,“ podotkl trenér Pardubic Dušan Bohunický. „Hráči hrají na svých pozicích, což je případ například (expardubického) Coreyho Muirheada. Už nemusí hrát tolik s míčem, čímž získal větší jistotu,“ řekl Bohunický, jenž označil za další klíčové postavy na soupisce nejbližšího soupeře též pivoty Francise Doughertyho a Taylora Rohdeho.

„Dokážou být ve vnitřním prostoru hodně nebezpeční, ale z jejich spolupráce těží i hráči z vnějšího prostoru, například Ryley Beaumont,“ uvedl kouč Beksy.

Svitavští Tuři si o víkendu opět zavařili v boji o play-off, když v Brně zaostali o tři body za nejhorším celkem - v koncovce prohráli 75:78.

„Domácí se snažili hrát agresivně do vymezeného území, což společně s naším obranným výpadkem ve třetí čtvrtině rozhodlo,“ sdělil klubovému webu Brna trenér Svitav Stanislav Petr.

Jeho mužstvo zůstává v nejvyšší soutěži na deváté příčce za Jindřichovým Hradcem, který má na Tury jeden zápas k dobru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž