Jan Železný

Jan Železný | foto: Michal Růžička, MAFRA

Železný rozšiřuje svou oštěpařskou skupinu, bude radit Pitkamäkimu

  • 5
Světový rekordman Jan Železný se rozhodl rozdávat své trenérské zkušenosti nejenom v České republice. Podle agentury EME News se trojnásobný olympijský vítěz a trenér úspěšných českých oštěpařů v čele se stříbrnou medailistkou z MS v Tegu Barborou Špotákovou rozhodl jako trenér spolupracovat se skupinou bývalého mistra světa Tera Pitkamäkiho.

Trojnásobný olympijský vítěz a mistr světa momentálně trénuje pět českých oštěpařů: olympijskou vítězku Barboru Špotákovou a osmou z mistrovství světa v Tegu Jarmilu Klimešovou doplňují čtvrtý oštěpař ze světového šampionátu Vítězslav Veselý, Jakub Vadlejch a Petr Frydrych.

Tero Pitkämäki

Od příští sezony však nezůstanou jedinými atlety, kteří budou využívat bohatých zkušeností Jana Železného. Světový rekordman se totiž rozhodl spolupracovat se skupinou oštěpaře Tera Pitkamäkiho.

Osmadvacetiletý finský oštěpař je bývalým mistrem světa z Ósaky 2007 a na olympijských hrách v Pekingu 2008 vybojoval bronz. V domácích podmínkách se bude Tero Pitkamäki nadále připravovat s dosavadním trenérem Hannu Kangasem. Na jaře by však měl finský oštěpař absolvovat s českou tréninkovou skupinou soustředění v teple. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž