Diskuze

Sprinter Gay dostal za doping roční trest, závodit může už v červnu

Americký sprinter Tyson Gay vyvázl ze svého dopingového hříchu poměrně snadno. Dostal roční distanc a musí vrátil stříbrnou medaili ze štafetového závodu na 4x100 metrů na olympijských hrách v Londýně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

WADA spolu s MOV by mely zavest pravidlo, ktere mela jeden cas zavedene VB a to je ze prvni chyceni za doping = dozivotni zakaz ucasti na OH.

 VB to nekolik let prosazovala pod pravidlem "zadne penize danovych poplatniku na olympijskou reprezentaci pro ty, kdo se prohresili dopingem", ale nekolik jejich sportovcu se odvolalo k CASu(mezinarodni sportovni arbitrazi). Pani soudcove se tech chudinek zastali a Britove je museli na OH pustit, kde meli splnene limity (napr. Dwayne Chambers):-/

Kdyby to platilo pres vsechny staty rozhodnutim MOV (WADA je pro), CAS by nemela tak volnou ruku.

0 0
možnosti
MH

Je lehce podivné, aby nejlepší světoví sportovci měli tolik dopingových afér a nikdo z nich nic nevěděl, byl to na ně ušitý podvod nebo si zase vzali omylem léky o kterých nevěděli, že něco obsahují. Spíše to na mne působí že zobe podstatná část, akorát těžko odhalitelný doping nebo používají látky, které doping v tělě skrývají před kontrolami (a které občas holt selžou). Už by to měli raději povolit než furt sledovat tuto komedii.

0 0
možnosti