Diskuze

Snad chyba systému? Ba ne, máte bronz! Jak Češi užasli nad medailovým šokem

Jak že to říkala Lada Vondrová po poledním rozběhu smíšených štafet na 4x400 metrů? „Sny jsou nekonečné, klidně to může být ve finále medaile i osmé místo, je to štafeta. Kdybychom ale v medaili nevěřili, ani nemusíme běžet.“ Společně s Matějem Krskem, Terezou Petržilkovou a Patrikem Šormem věřili. A tu medaili, pro mnohé senzační, na atletickém mistrovství světa v Budapešti skutečně mají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Perfektní komentování Dusíka, skvělý prehled v pravidlech, nezaváhal ani na sekundu o tom, že česká štafeta je třetí

36 0
možnosti

No ono hodit kolík napřed do cíle a doběhnout aniž bys ho držel není bůhvíjaké těžké pravidlo na pochopení pro kohokoliv. Spíše bych to vidět tak, že Dusík nebyl v šoku - jako si dovedu představit, že plno lidí ano - a ihned věděl, že to je placka. :-)

0 21
možnosti

Jinak ale k MS chci říct, že mě tedy zaráží jak omezené portfolio disciplín tentokrát čeští atleti nabízí. Vždyť mi jsme nedokázali téměř nikoho vyslat do běhů (kromě Marotonu a 1500 m ženy) máme jediného překážkáře a ve skocích jakéhokoli typu je to taky velká bída.

Jdu se aspoň mrknout jestli je šance že se to zlepší s nástupem juniorů.

7 0
možnosti
BT

CAS mel tentokrat velmi prisna kriteria, komuda moznost jet n "divokou kartu". Moc nechapu proc, je dulezite sbirat i zkusenosti. Pak jede Lu, ktera se na tartan ani nepodiva (nahradnice do mixu), ale Sasinek zustane doma. Nerozumim tomu.

3 0
možnosti
LS

Obrovský úspěch. Opět se ukázalo, že pro štafetu je důležitější mít vyrovnaný tým než nějakou hvězdu, a to platí ve sportu obecně. Aktuálně máme všechny členy štafety na úrovni semifinále MS, což je neskutečná síla. Navíc 2 náhradníky výkonnostně v závěsu. Na čtvrtce a ve všech štafetách se snad máme v blízké budoucnosti na co těšit

14 0
možnosti
OP

Opravdu mě mrzí, že neběží štafeta holek. Tak snad si to vynahradí za rok.

Hlavně, ať jsou všichni zdraví.

10 0
možnosti

Ano je to šťastná bronzová medaile ale za pár let už si nikdo ani nevzpomene jak to bylo a medaili jim prostě už nikdo nikdy nevezme.

Někdy mají naši sportovci smůlu někdy zase štěstí tak to ve sportu chodí. Kdyby se rozdávaly medaile podle papírových předpokladů tak se ty závody vůbec nemusí konat a tohle je jen jeden příklad z mnoha, který ukazuje že papírové předpoklady a závod jsou dvě rozdílné věci.

Pád Bolové mi asi nejvíce připomíná závody družstev ve skocích na lyžích, kdy poslední člen týmu posledním skokem jde také za absolutní hranu rizika a i když letí daleko tak neustojí dopad a místo třeba stříbrné medaile nemá družstvo nic.

6 2
možnosti
OP

Navíc to jsou štafety, tam se často něco semele...

Legrační je, že když naši snili o medaili, říkal jsem si. Ok, bude třeba běžet národní rekord a někde třeba při předávce někdo ztratí kolík.

Když Lada běžela do cílové rovinky, říkal jsem si: "Přej a bude Ti přáno. Nikdo už chybu neudělá a 4. místo je super!"

A pak mi spadla čelist. 🙂

11 1
možnosti
OP

Neskutečný zážitek a finiš. Je to taková bronzová brambora, nebo bramborový bronz...🤪

Ale i když je mi Nizozemců líto, historie se neptá. Máme medaili.

Naši si takový úspěch zaslouží. Svému štěstí šli naproti už jen tím, že ze sebe vymáčkli to nejlepší a udělali národní rekord.👍

11 0
možnosti
TB

Já bych to rozhodně bral jako plnohodnotný bronz

10 1
možnosti
MB

Perfektní výkon i výsledek. Těch Holanďanek je mi líto, ale to se někdy ve sportu stává.

7 0
možnosti
LN

Fantastickým výkonem by bylo i to čtvrté místo. Porazili jsme opravdové velikány a umístili se před Jamajkou, Francií, Německem, Belgií, Polskem... Klobouček🤠

39 0
možnosti
BM

Femka zkratka domachrovala, Americanka ji zacala splachovat, tak sebou flakla a nasledne jeste pridala trapnou vymluvu... CZE

0 29
možnosti
BT

z téhle placky mám fakt ohromnou radost, nečekaná, o to úžasnější, moc jim to přeju - a všem fanouškům české atletiky rovněž

30 0
možnosti
PK

Tak teď ještě finále štafeta chlapů a bude to značka ideál.

0 0
možnosti

Hrozná škoda, že se nekvalifikovalo ženské kvarteto. Tak silnou ženskou štafetu už jsme dlouho neměli.

10 1
možnosti