Sajlerův start u Mrtvého moře odnesl vítr

  • 1
Mariánské Lázně - Na výhradně rehabilitační se změnil pobyt mariánskolázeňského běžce Miroslava Sajlera v izraelském lázeňském středisku Ein Gedi u Mrtvého moře. Reprezentant České republiky a člen oddílu AC Slovan Mariánské Lázně původně plánoval na závěr týdenního pobytu v Izraeli start v Dead Sea půlmaratonu, jenže proti bylo počasí.

„Ráno před závodem nám telefonovala koordinátorka závodu elitních běžců, že byl podnik zrušen. Silný vítr odnesl stany, mobilní toalety, vzduch byl plný pouštního prachu,“ vysvětlil důvod změny programu Pavel Sajler, osobní kouč bratra Miroslava.

Atlet ale nemusí o účast v půlmaratonu přijít. neboť pořadatelé zvažují uspořádání závodu v náhradním termínu. „Možná v únoru, možná v březnu. Pokud by k opakovanému závodu nedošlo, pustili bychom se do dvouměsíčního tréninku k dubnovým startům v Německu a Nizozemí,“ naznačil Pavel Sajler programové varianty.

Oddíl AC Slovan Mariánské Lázně měl v původním termínu izraelského závodu zastoupení v krosovém běhu v Ženevě, kde se Roman Skalský prosadil na 10. příčku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž