Pavel Maslák (vlevo) a šéftrenér Českého atletického svazu Tomáš Dvořák na...

Pavel Maslák (vlevo) a šéftrenér Českého atletického svazu Tomáš Dvořák na tiskové konferenci k halovému mistrovství Evropy v Praze. | foto: ČTK

Těším se na osobáky a české rekordy, zve Dvořák do pražské O2 areny

  • 2
Uvolněná atmosféra, žerty, popichování mezi trenérem Tomášem Dvořákem a reprezentanty Eliškou Klučinovou a Pavlem Maslákem. Halové mistrovství Evropy v atletice začíná přesně za týden. “Těším se, že všichni naši závodníci budou překonávat osobáky a národní rekordy,” vyhlásil Dvořák.

Během své kariéry se současný reprezentační kouč domácí vrcholné akce nedočkal. „A když jsem se před třemi lety dozvěděl o hostitelství halového mistrovství Evropy v Praze, už jsem se do tréninku znovu pouštět nechtěl,“ rozesmál novináře na tiskové konferenci v Hotelu Adria.

Na velké výsledky v O2 areně mají útočit jiní. „Chci obhájit jedničku, která všude svítí,“ říkal sprinter Pavel Maslák. „Budu rád za každou medaili, ale rád bych získal tu zlatou.“

Vtom se na něj u stolu otočil trenér Dvořák a Masák rychle doplnil: „Vlastně chci dvě medaile. Tu druhou ze štafety.“

Češi jsou před domácím halovým mistrovstvím Evropy ambiciozní, ve výpravě je aktuálně 44 atletů. „Máme dva lídry evropských tabulek a několik dalších závodníků, kteří jsou díky dosaženému výkonu v letošní sezoně na vysokých pozicích,“ liboval si Dvořák.

„Chceme být pyšní na naše závodníky nejen kvůli počtu startujících, ale i s ohledem na to, jaké budou předvádět výkony,“ dodal Dvořák.

Konečnou nominaci uzavře v neděli 1. března, český tým sejde ve středu, den před zahajovacím ceremoniálem šampionátu, a společně bude bydlet až do konce mistrovství.

„Některým závodníkům jsme dali možnost, aby se po skončení svého finále mohli oddělit z výpravy,“ prozradil Dvořák. “Věřím však, že většina zůstane pohromadě a budou podporovat své reprezentační kolegy v hledišti.“

O2 arena by měla být zaplněná. Dva tisíce vstupenek na jednotlivé soutěžní bloky, které pořadatelé získali z vyhrazené kvóty Evropské atletické asociace a uvolnili do prodeje ve čtvrtek v 9 hodin, se rozprodaly za 40 minut.

Na pokladnách O2 areny jsou ještě v prodeji VIP vstupenky v rozmezí od 800 do 1 500 korun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž