Diskuze

Desetibojař Helcelet si v Götzisu vylepšil osobák a skončil čtvrtý

Skončil na čtvrtém místě, vylepšil si osobní rekord a splnil limit pro start na mistrovství světa v Moskvě. To je bilance desetibojaře Adama Sebastiana Helceleta z mítinku v rakouském Götzisu. Český závodník nasbíral 8075 bodů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Chybí mu základní rychlost, dokud nebude dávat stabilně 100 m pod 10.90 tak bude ostatní disciplíny zlepšovat velmi ztuha.

1 0
možnosti
JV

To jsem si přesně říkal. Adam má osobák na stovku z roku 2011 10,81, což bylo na ten věk velice slušné, ale od té doby rychlostně stagnuje, letos bych řekl, že šel i trochu dolů. Je pravda, že  hodně vylepšil techniku např. v kouli, oštěpu, tyči a Dvořka v jeho věku běhal stovku taky kolem 11 vt. Je to alchymie ten desetiboj a asi nejde vše hned. Pokud se mu povede stlačit stovku pod 10,7, mohou z toho pak být výkony kolem 8600 a tím i medaile.

1 0
možnosti
JV

Adam zabojoval. Uz jsem to po tyčce nečekal. Jenom upozorňuji na další talent Jiřího Sýkoru, který ve svém prvním juniorském desetiboji (je ročník 95) dnes udelal v Boleslavi 7500 a druheho porazil o vice než 1200 bodů. A to tyčku zabalil kvuli desti pul metru pod osobákem a patnáctku vyklusal nad 5 minut. V létě na MEJ má na 7800 a to je překonání Dvořákova juniorského rekordu a to bude junior i příští rok.

14 0
možnosti
MV

to je dobrá zpráva, desetiboj sleduju rád

10 0
možnosti