České vícebojaře porazil Magnússon

Praha - Esa světového víceboje ozdobila nedělní Odložilův memoriál. Českým borcům Šebrlemu a Dvořákovi vypálil na pražské Julisce rybník Jón Arnar Magnússon z Islandu. "Tenhle trojboj mu více seděl, byl mu ušitý na tělo," řekl s klidným hlasem světový rekordman Roman Šebrle, v Praze druhý. Dvořák bral třetí místo. "Cítil jsem se docela fajn, ale po náročném týdnu jsem byl rozháraný," řekl trojnásobný mistr světa. Oba čeští reprezentanti si po doběhu závěrečné dvoustovky podali ruce a usmívali se. Předtím vícebojaři běželi 110 metrů překážek a třetí disciplínou byla koule.

"Pohodička, bral jsem to jako trénink. Ještě v sobotu jsem tady běhal rychlost," uvedl Šebrle.

K vítězství by potřeboval jednu skokanskou disciplínu, v nichž je silný. "Kouli nemám optimální. Věděl jsem, že to nebude nic zázračného. Navíc mi na překážkách kousek ujely bloky," prohlásil Šebrle. Ohledně Ratingenu, který je v době českého mistrovství za 14 dní, se rozhodne příští týden. "Vypadá to, že jo. Kdybych ale cítil nějaké zranění, vykašlal bych se na to. Ale zatím jsem zdravý," řekl.
 
Dvořák zažil perný týden. "Ostatně jako vždycky před závodem. Tři dny malá Terezka byla v nemocnici s manželkou, holky dostaly astmatický záchvat obě dvě, takže jsem absolvoval v noci cestu do Motola. A navíc od pátku beru také antibiotika kvůli nějakému streptokokovi," popisoval rodinné patálie Dvořák. "Ale paní doktorka mi řekla, že můžu v pohodě závodit," doplnil.
 
S nedělním výkonem byl spokojen. "Bylo to docela dobré, asi nejlíp, jak jsem se letos cítil," zhodnotil. "Ale ještě je to takové rozhárané, i když poprvé letos mně byly krátké mezery na překážkách, jak jsem byl rychlý," říkal v cíli. "Ale večer se mi moc dobře nedýchá," pokrčil rameny nad tradičními potížemi s alergií. "A holky to po tatínkovi zdědily. To je nečeká nic dobrého, v šesti letech astmatický záchvat..." posmutněl.
 
Na Julisce se Dvořák představil s novou vizáží, po půl roce si nechal ostříhat vlasy. "Vyhrál jsem sázku a slíbil jsem, že po narození Terezky to sundám. Tak jsem to ostříhal na půlku a teď zbytek," komentoval krátký sestřih. "Je to úžasný pocit," sáhl si na hlavu, "ale rychleji jsem kvůli tomu neběžel. Před mistrovstvím světa to zase dle formy upravím," usmíval se a už se těšil do Ratingenu. "Chci si zase zkusit dvoudenní závody a zjistit, na čem ještě do šampionátu musím pracovat," plánoval.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž