Čeplaková má zálusk na rekord Kratochvílové

  • 5
Praha - Slovinská půlkařka Jolanda Čeplaková myslí na překonání starého světového rekordu české běžkyně Jarmily Kratochvílové. Na úterním mítinku Super Grand Prix v řeckém městě Trikala se loňská mistryně Evropy z haly i pod otevřeným nebem v Mnichově potřetí v letošní sezoně dostala pod dvě minuty. "Já myslím, že v současné době není na světě závodnice, která by dvacet let starý rekord Jarmily Kratochvílové překonala," řekla už dříve česká reprezentantka Ludmila Formanová.

Čeplaková časem 1:57,79 minuty zaostala za vlastním nejlepším letošním
světovým výkonem ze Zlaté tretry v Ostravě o pouhé tři setiny.

"Jsem přesvědčena, že jednou světový rekord určitě překonám," uvedla s vyhlídkami na čas 1:53,28 minuty, který slavná česká půlkařka zaběhla 26. července 1983 v Mnichově.

"Další vítězství v rychlém závodu v letošní sezoně mě moc potěšilo a hodně mi zvedlo sebevědomí. Mým cílem vždy bylo překonat světový rekord,"
prohlásila v Řecku.
 
V hale už světový rekord drží, vytvořila ho časem 1:55,82 na loňském evropském šampionátu ve Vídni. Pod otevřeným nebem je jejím maximem 1:55,19. "Doufám, že se mi podaří překonat světový rekord na letošním mistrovství světa," vytkla si cíl pro srpnový šampionát v Paříži.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž