Andrij Procenko

Andrij Procenko | foto: AP

Barším na Beskydské laťce nebude. Dorazí však Procenko

  • 0
Speciální hvězdou Beskydské laťky bude ukrajinský výškař Andrij Procenko, který má ze všech dosavadních přihlášených startujících nejlepší osobní rekord – 240 centimetrů.

„Procenko bude závodit jenom v Třinci,“ upozornil manažer mítinku Alfonz Juck. Beskydská laťka, která se koná 7. února ve Werk Areně, je součástí Mezinárodní výškařské tour, jejímž prvním dílem je Banskobystrická laťka 3. února.

V Třinci se představí rovněž mistři světa Donald Thomas z Baham a Američan Jesse Williams, ale i evropský šampion, Brit Robbie Grabarz, a také Trevor Barry z Baham a Kostadinos Baniotis z Řecka.

Naproti tomu do Werk Areny nedorazí Katarčan Mutaza Barším. „Změnil manažera a spolu s trenérem se rozhodli, že i s ohledem na problémy se zády nebudou nic riskovat, takže nebude závodit na žádných mítincích, ale jen na halových mistrovstvích Asie a mistrovství světa,“ řekl Juck.

Na obou závodech Mezinárodní výškařské tour nebude chybět Jaroslav Bába, který začne sezonu 27 .ledna na mítinku v Kolíně nad Rýnem.

„V ženské soutěži máme potvrzenou účast Švédky Ebby Jungmarkové a nejlepší africké výškařky Doreen Amatovej z Nigérie,“ podotkl Alfonz Juck.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž