Žloutkové řezy + stepy

Žloutkové řezy jsou oblíbené díky jejich jemnosti a vláčnosti.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    311 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1300 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    32,1 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těsto rozválíme na plát asi 45 x 40 cm a rádýlkem rozkrájíme na 4 pruhy. Přeneseme na dva plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
  2. V kastrůlku přivedeme k varu 2/3 mléka s cukrem. Ve zbylé třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek, nalijeme do horkého mléka a za stálého míchání uvaříme hustý puding.
  3. Necháme ho vychladnout a přendáme do robotu. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, rum a vyšleháme do hladkého krému.
  4. Jemný krém naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na povrch dvou pruhů korpusu.
  5. Na povrch položíme zbylé dva pruhy korpusu.
  6. Potřeme džemem a uložíme do chladničky ztuhnout. Cukrovou polevu připravíme smícháním cukru s vodou a citronovou šťávou.
  7. Moučník vyndáme z chladničky, potřeme cukrovou polevou, nakrájíme na řezy a opět uložíme do chladničky.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rozetkový koláč

Vyzkoušejte tento moučník z kynutého těsta.

Tvarohový koláč s mandarinkami

Tento koláč uspokojí vaše chutě na sladké.

Višňový koláč

Tento koláč si rychle oblíbíte.