Zelené fazolky na medu a hořčici

Máte k snídani rádi vajíčka? Připravte si je pro změnu s fazolkami a paprikou, váš den začne mnohem lépe a radostněji.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    277 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1158 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    13,8 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    18,6 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na větší pánvi rozehřejeme polovinu oleje a pozvolna na něm osmažíme volská oka. Osolíme je, opepříme a přendáme na talíř.
  2. Zelené fazolky propláchneme teplou vodou, necháme okapat a překrájíme je na menší kousky. Papriku a chilli papričku očistíme, nakrájíme na menší kousky, pórek nakrájíme na kousky, česnek oloupeme, rozkrojíme na poloviny. Slaninu nakrájíme na proužky.
  3. Med smícháme s oběma druhy hořčice. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a orestujeme slaninu s paprikou a chilli. Když začnou pouštět šťávu, přidáme česnek, fazolky, pórek a společně restujeme asi 10 minut.
  4. Nakonec vmícháme hořčici s medem a dochutíme solí. Podáváme s volskými oky.
Autor:

Podobné recepty

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.