Zelené fazolky na medu a hořčici
Máte k snídani rádi vajíčka? Připravte si je pro změnu s fazolkami a paprikou, váš den začne mnohem lépe a radostněji.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
277 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1158 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
13,8 g
16 %
14 %
-
Vláknina
5,8 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
18,6 g
29 %
27 %
-
Tuky
15,2 g
23 %
22 %
-
nasycené
2,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na větší pánvi rozehřejeme polovinu oleje a pozvolna na něm osmažíme volská oka. Osolíme je, opepříme a přendáme na talíř.
- Zelené fazolky propláchneme teplou vodou, necháme okapat a překrájíme je na menší kousky. Papriku a chilli papričku očistíme, nakrájíme na menší kousky, pórek nakrájíme na kousky, česnek oloupeme, rozkrojíme na poloviny. Slaninu nakrájíme na proužky.
- Med smícháme s oběma druhy hořčice. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a orestujeme slaninu s paprikou a chilli. Když začnou pouštět šťávu, přidáme česnek, fazolky, pórek a společně restujeme asi 10 minut.
- Nakonec vmícháme hořčici s medem a dochutíme solí. Podáváme s volskými oky.