Vídeňská roštěná s pečeným bramborem

nehodnoceno

Máte rádi roštěnou? Pokud ano, připravte si tuto vídeňskou, pochutnáte si.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    499 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2087 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    34,2 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    32,9 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    24,9 g

    38 %

    36 %

  • nasycené

    13,8 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osušíme je utěrkou, obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném oleji dozlatova asi 3 minuty a poté ji dáme stranou okapat na papírový ubrousek.
  2. Maso hřbetem nože lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a z obou stran obalíme v mouce. Na 3 lžících rozpáleného oleje maso zprudka opékáme asi 5 minut z každé strany.
  3. Opečené maso dáme stranou a na ještě teplou pánev nalijeme vývar. Odvaříme z něj zhruba třetinu a vmícháme 50 g másla.
  4. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, rozkrájíme je na menší kousky, osolíme a orestujeme je na zbylém rozehřátém másle. Hotové maso rozdělíme na talíře, do šťávy nasypeme růžový pepř, přelijeme ho šťávou, posypeme osmaženou cibulkou, přidáme brambory a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.