Vepřové závitky plněné rýží

Zajímavý recept, který musíte vyzkoušet.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Omyté a osušené vepřové plátky naklepeme. Osolíme je, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a citronovou kůrou. Omytý celer rozdělíme na 8 špalíčků.
  2. Doprostřed každého plátku masa naneseme lžíci vařené rýže, položíme 2 kousky celeru a nasypeme trochu sýra. Plátky svineme a balíčky upevníme párátkem.
  3. V kastrolu rozpálíme olej a závitky na něm zprudka opečeme. Podlijeme je vodou a pod pokličkou necháme asi 45 minut dusit. Během pečení je otáčíme.
  4. Měkké rolky vyjmeme z kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme ji moukou, rozředíme vodou a asi 15 minut povaříme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    473 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1981 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    7,0 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    43,6 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    28,6 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    10,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.