Vepřové závitky plněné rýží
Zajímavý recept, který musíte vyzkoušet.
Postup
- Omyté a osušené vepřové plátky naklepeme. Osolíme je, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a citronovou kůrou. Omytý celer rozdělíme na 8 špalíčků.
- Doprostřed každého plátku masa naneseme lžíci vařené rýže, položíme 2 kousky celeru a nasypeme trochu sýra. Plátky svineme a balíčky upevníme párátkem.
- V kastrolu rozpálíme olej a závitky na něm zprudka opečeme. Podlijeme je vodou a pod pokličkou necháme asi 45 minut dusit. Během pečení je otáčíme.
- Měkké rolky vyjmeme z kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme ji moukou, rozředíme vodou a asi 15 minut povaříme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
473 KCal
22 %
20 %
-
Energie
1981 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
7,0 g
8 %
7 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
43,6 g
69 %
64 %
-
Tuky
28,6 g
44 %
41 %
-
nasycené
10,8 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA