Vepřová roláda na jablkách
Pokud nevíte co uvařit, inspirujte se naším receptem.
Postup
- V troubě usušíme na kostky nakrájené rohlíky. Nasypeme je do mísy a přelijeme mlékem. Poté opečeme kostičky slaniny a přisypeme k rohlíkům. Osolíme, opepříme, vmícháme nasekané lístky rozmarýnu s tymiánem, muškátový květ, utřené 2 stroužky česneku, promícháme a dáme stranou.
- Žloutek oddělíme od bílku. Žloutek přidáme do nádivky a z bílku vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Opatrně jej přimícháme ke zbylým surovinám.
- Maso očistíme a podélně rozřízneme do tvaru podobného rozevřené knize, naklepeme a osolíme. Na vzniklý plát rozetřeme hořčici a poté nádivku, ponecháme 3 cm okraj. Po delší straně zarolujeme, poklademe plátky slaniny a svážeme kuchyňským provázkem.
- Roládu vložíme do pekáčku, podlijeme 150 ml vody a pečeme při 180 °C asi 60 minut. Během pečení roládu obracíme a případně podléváme. Po 60 minutách ji odkryjeme a přidáme nakrájená jablka spolu se zbylým česnekem, dopečeme dozlatova. Po upečení odstraníme provázek. Podáváme například s vařeným bramborem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
396 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1658 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
18,3 g
21 %
18 %
-
Vláknina
2,3 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
42,8 g
68 %
63 %
-
Tuky
16,4 g
25 %
23 %
-
nasycené
4,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...