Vepřová roláda na jablkách

Pokud nevíte co uvařit, inspirujte se naším receptem.

Obtížnost

Střední

Vaření 180 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. V troubě usušíme na kostky nakrájené rohlíky. Nasypeme je do mísy a přelijeme mlékem. Poté opečeme kostičky slaniny a přisypeme k rohlíkům. Osolíme, opepříme, vmícháme nasekané lístky rozmarýnu s tymiánem, muškátový květ, utřené 2 stroužky česneku, promícháme a dáme stranou.
  2. Žloutek oddělíme od bílku. Žloutek přidáme do nádivky a z bílku vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Opatrně jej přimícháme ke zbylým surovinám.
  3. Maso očistíme a podélně rozřízneme do tvaru podobného rozevřené knize, naklepeme a osolíme. Na vzniklý plát rozetřeme hořčici a poté nádivku, ponecháme 3 cm okraj. Po delší straně zarolujeme, poklademe plátky slaniny a svážeme kuchyňským provázkem.
  4. Roládu vložíme do pekáčku, podlijeme 150 ml vody a pečeme při 180 °C asi 60 minut. Během pečení roládu obracíme a případně podléváme. Po 60 minutách ji odkryjeme a přidáme nakrájená jablka spolu se zbylým česnekem, dopečeme dozlatova. Po upečení odstraníme provázek. Podáváme například s vařeným bramborem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    396 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1658 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    18,3 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    42,8 g

    68 %

    63 %

  • Tuky

    16,4 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.