Vepřová kotleta v pikantní omáčce
Pokud máte rádi pikantní jídla, nebojte se přidat do tohoto receptu chilli papričky.
Postup
- Polévkovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme. Do mísy dáme víno, olej, prolisovaný česnek, nakrájenou polévkovou zeleninu, tymián a muškátový oříšek a promícháme na marinádu.
- Kotlety jemně naklepeme a naložíme do marinády tak, aby byly ponořené. Maso přikryjeme a necháme alespoň 1 den marinovat. Během marinování maso otáčíme.
- Marinované kotlety vyndáme a necháme okapat. Mezitím rozehřejeme olej a kotlety po obou stranách opečeme. Pak je vyndáme a necháme na teplém místě.
- Do pánve vlijeme zbylou marinádu a svaříme ji. Vmícháme estragonový ocet, hořčici a rybízový džem. Omáčku necháme provařit asi 5 minut. Pak ji přecedíme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. Dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme máslo.
- Jako přílohu podáváme fazolkový salát z dušených zelených fazolek, jarní cibulky a červené papriky. Ochutíme ho octem, olejem a solí a pepřem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
585 KCal
27 %
24 %
-
Energie
2449 KJ
27 %
24 %
-
Sacharidy
10,2 g
12 %
10 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
39,7 g
63 %
58 %
-
Tuky
35,6 g
55 %
51 %
-
nasycené
10,7 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA