Vepřová kotleta v pikantní omáčce

Pokud máte rádi pikantní jídla, nebojte se přidat do tohoto receptu chilli papričky.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Polévkovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme. Do mísy dáme víno, olej, prolisovaný česnek, nakrájenou polévkovou zeleninu, tymián a muškátový oříšek a promícháme na marinádu.
  2. Kotlety jemně naklepeme a naložíme do marinády tak, aby byly ponořené. Maso přikryjeme a necháme alespoň 1 den marinovat. Během marinování maso otáčíme.
  3. Marinované kotlety vyndáme a necháme okapat. Mezitím rozehřejeme olej a kotlety po obou stranách opečeme. Pak je vyndáme a necháme na teplém místě.
  4. Do pánve vlijeme zbylou marinádu a svaříme ji. Vmícháme estragonový ocet, hořčici a rybízový džem. Omáčku necháme provařit asi 5 minut. Pak ji přecedíme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. Dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme máslo.
  5. Jako přílohu podáváme fazolkový salát z dušených zelených fazolek, jarní cibulky a červené papriky. Ochutíme ho octem, olejem a solí a pepřem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    585 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2449 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    10,2 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    39,7 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    35,6 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    10,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.