Velikonoční perníčky

Nabídněte koledníkům zdobené velikonoční perníčky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

100 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    33 KCal

    2 %

    1 %

  • Energie

    138 KJ

    2 %

    1 %

  • Sacharidy

    6,1 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme máslo a med. Sundáme z ohně a smícháme se 180 g cukru, kakaem, jedním vejcem a rumem. Mouku prosijeme na vál a smícháme s kypřicím práškem. Uprostřed uděláme důlek, přidáme do něj medovou směs a propracujeme v hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v lednici.
  2. Těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Vykrájíme z něj různé velikonoční figurky a motivy a rozložíme je na vymazaný plech. Pečeme při 160 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Z bílku a 30 g moučkového cukru vymícháme hladkou polevu. Část obarvíme potravinářskými barvami. Polevy přendáme do mikrotenových sáčků, ustřihneme růžek a perníčky ozdobně pomalujeme podle vlastní fantazie. Necháme důkladně zaschnout.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.