Vajíčková pomazánka s avokádem

nehodnoceno

Připravte si tuto pomazánku z vajec a avokáda.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

bez chladnutí vajec

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    154 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    644 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    1,6 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    12,9 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vaříme v osolené vodě asi 8 minut, pak je zchladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme je.
  2. Žloutky dáme zvlášť a bílky také. Bílky nasekáme na kostičky, dáme je zvlášť a žloutky přendáme do misky.
  3. Ke žloutkům vmícháme avokádo, rozmačkáme vše vidličkou, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a přimícháme nasekanou čerstvou pažitku a nakrájené bílky.
  4. K pomazánce přimícháme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek. Vše promícháme a necháme chvíli odležet. Pomazánku podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Pečená švestková povidla

Švestková povidla chutnají skvěle například s bramborovými šiškami a tvarohem.

Višňový džem s karamelem a skořicí

Letos si z višní udělejte domácí džem.

Pohanková pomazánka

Pohanka je velmi zdravá, tak si z ní udělejte dobrou pomazánku.

Quiche lorraine

Upečte podle našeho receptu slaný francouzský koláč.

Pomazánka z pečených paprik na krekru

Připravte na svačinu skvělou pomazánku.