Tvarohové noky s pomerančem

Italské noky můžete připravit i na sladký způsob jako dezert.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Tvaroh vložíme do sítka vyloženého čistým plátýnkem a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu. Sušenky uzavřeme do mikrotenového sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme najemno.
  2. Tvaroh promícháme s oběma cukry, změklým máslem, vejcem, lžičkou citronové kůry a polovinou sušenek. Hmotu necháme asi 30 minut odležet. Zbylé sušenky promícháme se skořicí a zbylou citronovou kůrou.
  3. Z tvarohové hmoty vytvoříme pomocí dvou lžiček noky a v lehce osolené vodě je asi 6 minut povaříme. Necháme je odkapat.
  4. Pomeranče oloupeme a příčně nakrájíme na plátky. Šťávu, která vyteče, odchytíme a smícháme ji s nahřátou marmeládou a rumem. Pomeranče rozdělíme na talíře a pokapeme ochucenou marmeládou. Přidáme noky. Vše posypeme nasekanou mátou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    426 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1780 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    68,4 g

    78 %

    68 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    12,5 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    10,4 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...