Tvarohové noky s pomerančem
Italské noky můžete připravit i na sladký způsob jako dezert.
Vaření 45 min
bez odležení
Postup
- Tvaroh vložíme do sítka vyloženého čistým plátýnkem a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu. Sušenky uzavřeme do mikrotenového sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme najemno.
- Tvaroh promícháme s oběma cukry, změklým máslem, vejcem, lžičkou citronové kůry a polovinou sušenek. Hmotu necháme asi 30 minut odležet. Zbylé sušenky promícháme se skořicí a zbylou citronovou kůrou.
- Z tvarohové hmoty vytvoříme pomocí dvou lžiček noky a v lehce osolené vodě je asi 6 minut povaříme. Necháme je odkapat.
- Pomeranče oloupeme a příčně nakrájíme na plátky. Šťávu, která vyteče, odchytíme a smícháme ji s nahřátou marmeládou a rumem. Pomeranče rozdělíme na talíře a pokapeme ochucenou marmeládou. Přidáme noky. Vše posypeme nasekanou mátou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
426 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1780 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
68,4 g
78 %
68 %
-
Vláknina
3,0 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
12,5 g
20 %
18 %
-
Tuky
10,4 g
16 %
15 %
-
nasycené
4,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA