Ingredience
Postup
- Oba druhy mouky prosejeme společně s cukrem a kakaem, dobře promícháme se sodou a kořením, nakonec přidáme vejce, rum a med. Vypracujeme pevné těsto, které necháme v ledničce asi 14 dnů odležet.
- Po odležení důkladně propracujeme a rozválíme na plát silný 4 mm. Vykrájíme různé tvary, rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut. Po upečení ihned potřeme rozšlehaným vejcem, pak je necháme vychladnout na kovové mřížce.
- Z prosátého moučkového cukru, bílku a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu. Naplníme ji do malého papírového kornoutku a perníčky ozdobíme. Polevu necháme zaschnout při pokojové teplotě a hotové perníčky skladujeme v uzavřené nádobě.