Tradiční zdobené perníčky

Snad každá rodina má svůj vlastní recept na tradiční perníčky. I my pro vás jeden máme. Nechte se inspirovat a uvidíte, že vám budou velmi chutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez odležení

Ingredience

80 PORCE +

Těsto:

Na zdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    54 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    225 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    11,4 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    0,9 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,3 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oba druhy mouky prosejeme společně s cukrem a kakaem, dobře promícháme se sodou a kořením, nakonec přidáme vejce, rum a med. Vypracujeme pevné těsto, které necháme v ledničce asi 14 dnů odležet.
  2. Po odležení důkladně propracujeme a rozválíme na plát silný 4 mm. Vykrájíme různé tvary, rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut. Po upečení ihned potřeme rozšlehaným vejcem, pak je necháme vychladnout na kovové mřížce.
  3. Z prosátého moučkového cukru, bílku a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu. Naplníme ji do malého papírového kornoutku a perníčky ozdobíme. Polevu necháme zaschnout při pokojové teplotě a hotové perníčky skladujeme v uzavřené nádobě.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.