Tarator

Tarator je bulharská studené polévka, ve které nesmí chybět jogurt.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    329 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1378 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    16,2 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    8,5 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    25,8 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Okurky oloupeme a podélně rozřízneme. Lžičkou z nich vydlabeme semínka. Pak je nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky.
  2. Okurky zalijeme jogurtem a smetanou. Směs dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a olivovým olejem.
  3. Do polévky vmícháme kopr a uložíme ji do ledničky vychladit. Před podáváním ji rozdělíme do misek a dozdobíme vlašskými ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Polévka císaře Františka Josefa I.

Pojďte si udělat nejoblíbenější polévku habsburského krále.

Polévka z bílých fazolí, rajčat a paprik

Tato polévka zasytí i pořádného chlapa.

Šurpa-maš

Skopová polévka s mungo fazolemi a rýží, která pochází z Turkmenistánu.

Zvěřinový vývar se svítkem

Vyhrajte si s přípravou štědrovečerní polévky.

Velikonoční telecí polévka s krupicovými noky

K Velikonocům patří i slavnostní oběd s polévkou.