Sýrová polévka s pivem
Pro ještě lepší chuť do polévky přilijte pivo.
Postup
- Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vše orestujeme na másle v hrnci.
- Zeleninu zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem a mlékem. Základ na polévku za častého míchání vaříme asi 15 minut.
- Do základu přidáme najemno nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit. Pak polévku dochutíme pivem, solí a pepřem a odstavíme ji.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
490 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2048 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
23,2 g
26 %
23 %
-
Vláknina
15,4 g
51 %
51 %
-
Bílkoviny
21,0 g
33 %
31 %
-
Tuky
30,5 g
47 %
44 %
-
nasycené
16,9 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Polévka šorpa
Šorpa je polévka z dušeného masa a zeleniny, která pochází z Turkmenistánu.