Sýrová polévka s pivem

Pro ještě lepší chuť do polévky přilijte pivo.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vše orestujeme na másle v hrnci.
  2. Zeleninu zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem a mlékem. Základ na polévku za častého míchání vaříme asi 15 minut.
  3. Do základu přidáme najemno nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit. Pak polévku dochutíme pivem, solí a pepřem a odstavíme ji.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    490 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2048 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    23,2 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    15,4 g

    51 %

    51 %

  • Bílkoviny

    21,0 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    30,5 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    16,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Půlnoční zelňačka

Tato polévka vás opravdu zasytí.

Polévka šorpa

Šorpa je polévka z dušeného masa a zeleniny, která pochází z Turkmenistánu.

Pikantní hovězí vývar se zeleninou a motýlky

Nebojte se přidat do hovězího vývaru i pikantní koření.

Varšavské dršťky

Tradiční polský pokrm, který má kořeny ve Varšavě.

Polévka z mletého masa

Rychlá polévka, ideální pro děti.