Šunka s medovo-hořčičnou krustou

nehodnoceno

Nejen o Vánocích si můžete upéct tuto bombastickou šunku.

Obtížnost

Střední

Vaření 330 min

Ingredience

40 PORCE +

Postup

  1. Vepřovou kýtu posypeme solí a důkladně ji vetřeme do masa (mimo části pokryté kůží). Pak kýtu převážeme provázkem, aby držela tvar. Osolenou kýtu zabalíme do alobalu, vložíme do velkého pekáče a lehce podlijeme vodou.
  2. Maso nejprve pečeme asi 3 hodiny při teplotě 160 °C. Poté kýtu vybalíme, zbavíme provázku a kůži odkrojíme. Tukovou vrstvu na kýtě nařežeme ostrým nožem do mřížky a do průsečíků napícháme hřebíčky. Hořčici smícháme s medem a pomerančovou šťávou. Směsí potřeme povrch kýty.
  3. Teplotu v troubě snížíme na 140 °C. Asi po dvou hodinách pozvolného pečení zvýšíme teplotu na 180 °C a kýtu dopečeme dozlatova. Upečené maso necháme zchladnout a pak teprve krájíme na plátky. Na tácu pečeni obložíme zeleninou, rajčátky a kyselými okurkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    297 KCal

    14 %

    12 %

  • Energie

    1245 KJ

    14 %

    12 %

  • Sacharidy

    2,7 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    52,7 g

    84 %

    78 %

  • Tuky

    8,3 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Kuřecí prsa na švestkách

Skvělý recept na přípravu kuřecího masa.