Špenátová roláda

Tato roláda je nejen vzhledově efektní, ale také velmi dobrá.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    517 KCal

    23 %

    22 %

  • Energie

    2161 KJ

    23 %

    22 %

  • Sacharidy

    42,1 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    23,1 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    30,7 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    17,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj vodu a rozmixujeme ho dohladka společně s česnekem. Osolíme a opepříme. Žloutky přidáme ke špenátu, z bílků ušleháme sníh.
  2. Do špenátu vmícháme mouku i sníh. Pečicí papír pomažeme máslem a těsto na něj rozetřeme. Přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Pak piškot vyjmeme.
  3. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno, vmícháme k nim lučinu, nakrájené kapary, sůl a pepř. Náplní pak potřeme připravenou roládu.
  4. Těsto srolujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici zatuhnout asi 6 hodin. Poté můžeme roládu nakrájet a podávat například se salátem.
Autor:

Podobné recepty

Slaný závin z tvarohového těsta

Upečte pro změnu slanou variantu štrúdlu.

Pikantní plněné hrušky s citronádou

Sladký předkrm, který musíte vyzkoušet.

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.