Špenátová roláda
Tato roláda je nejen vzhledově efektní, ale také velmi dobrá.
Vaření 45 min
bez chladnutí a tuhnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
517 KCal
23 %
22 %
-
Energie
2161 KJ
23 %
22 %
-
Sacharidy
42,1 g
48 %
42 %
-
Vláknina
8,4 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
23,1 g
37 %
34 %
-
Tuky
30,7 g
47 %
44 %
-
nasycené
17,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj vodu a rozmixujeme ho dohladka společně s česnekem. Osolíme a opepříme. Žloutky přidáme ke špenátu, z bílků ušleháme sníh.
- Do špenátu vmícháme mouku i sníh. Pečicí papír pomažeme máslem a těsto na něj rozetřeme. Přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Pak piškot vyjmeme.
- Sušená rajčata nakrájíme nadrobno, vmícháme k nim lučinu, nakrájené kapary, sůl a pepř. Náplní pak potřeme připravenou roládu.
- Těsto srolujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici zatuhnout asi 6 hodin. Poté můžeme roládu nakrájet a podávat například se salátem.