Slepičí polévka

Silný vývar se strouháním.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 300 min

Ingredience

4 PORCE +

Na strouhání:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    749 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3132 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    32,1 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    19,2 g

    64 %

    64 %

  • Bílkoviny

    52,6 g

    83 %

    77 %

  • Tuky

    39,8 g

    61 %

    57 %

  • nasycené

    11,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slepici rozdělíme na porce, vložíme do velkého hrnce, zalijeme 3000 ml studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, špetku zázvoru a dáme vařit. Očistíme cibuli, mrkev, celer, petržel i pórek. Z každého druhu zeleniny mimo zelené petrželky oddělíme polovinu a tu nakrájíme na větší kusy, které vložíme do vody k masu. Vše společně vaříme na mírném ohni asi 4 hodiny.
  2. Mezitím si nakrájíme zbytek ostatní zeleniny na menší kousky a nasekáme zelenou petrželku. Očistíme žampiony a nakrájíme je na čtvrtiny. Na strouhání v misce smícháme oba druhy mouky i vejce a trochu osolíme. Vypracujeme pevné kompaktní těsto, z něhož vytvoříme kouli. Tu zabalíme do folie a necháme odpočinout v lednici.
  3. Po uvaření vyndáme z polévky maso, zeleninu a vývar přecedíme do jiného hrnce. Maso nakrájíme na kostičky. Zbylou zeleninu společně se žampiony opečeme na rozpáleném másla dozlatova.
  4. Opečenou zeleninu přidáme společně s masem do vývaru a dáme znovu vařit na plotnu. Vezmeme struhadlo a na nejhrubším vzoru nastrouháme vychlazené těsto. Jakmile začne polévka vařit, vmícháme vaječné strouhání a necháme společně ještě 5 až 8 minut provařit. Do hotové polévky vložíme nasekanou petrželku, dle chuti případně dosolíme, opepříme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.