Ingredience
Postup
- Slepici rozdělíme na porce, vložíme do velkého hrnce, zalijeme 3000 ml studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, špetku zázvoru a dáme vařit. Očistíme cibuli, mrkev, celer, petržel i pórek. Z každého druhu zeleniny mimo zelené petrželky oddělíme polovinu a tu nakrájíme na větší kusy, které vložíme do vody k masu. Vše společně vaříme na mírném ohni asi 4 hodiny.
- Mezitím si nakrájíme zbytek ostatní zeleniny na menší kousky a nasekáme zelenou petrželku. Očistíme žampiony a nakrájíme je na čtvrtiny. Na strouhání v misce smícháme oba druhy mouky i vejce a trochu osolíme. Vypracujeme pevné kompaktní těsto, z něhož vytvoříme kouli. Tu zabalíme do folie a necháme odpočinout v lednici.
- Po uvaření vyndáme z polévky maso, zeleninu a vývar přecedíme do jiného hrnce. Maso nakrájíme na kostičky. Zbylou zeleninu společně se žampiony opečeme na rozpáleném másla dozlatova.
- Opečenou zeleninu přidáme společně s masem do vývaru a dáme znovu vařit na plotnu. Vezmeme struhadlo a na nejhrubším vzoru nastrouháme vychlazené těsto. Jakmile začne polévka vařit, vmícháme vaječné strouhání a necháme společně ještě 5 až 8 minut provařit. Do hotové polévky vložíme nasekanou petrželku, dle chuti případně dosolíme, opepříme.