Ingredience
Postup
- Hrušky i jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na silnější měsíčky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
- Na vinné hrušky utavíme polovinu krupicového cukru na karamel. Zalijeme ho vínem a směs necháme vařit, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmícháme med. Hrušky v rozvaru povaříme doměkka. Necháme je vychladnout a pak je vyjmeme a necháme okapat.
- Na skořicová jablíčka připravíme ze zbylého krupicového cukru také karamel. Zalijeme ho džusem a také provaříme. Rozvar dochutíme špetkou skořice a jablíčka v něm povaříme doměkka. Necháme je vychladnout, pak je vyjmeme a necháme okapat.
- Smetanu vyšleháme se ztužovačem, moučkovým cukrem a skořicí dotuha. Korpus potřeme povidly. Naneseme na něj šlehačku a rozložíme ovoce.