Škvarkový koláč

I ze škvarků se dá péct sladké.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    448 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1875 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    61,7 g

    70 %

    62 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    9,3 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    17,9 g

    27 %

    26 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Škvarky umeleme najemno. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme škvarky, vejce, koření a citronovou šťávu.
  2. Vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a v lednici necháme asi hodinu odpočinout.
  3. Těsto rozpůlíme. Z jedné části vyválíme kulatý plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou koláčovou formu o průměru 30 cm. Těsto potřeme marmeládou.
  4. Ze zbylého těsta vymodelujeme pramínky a navrch koláče z nich uděláme mřížku. Koláč pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut.
Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.