Salát z grilované zeleniny

Patříte mezi milovníky grilované zeleniny?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    404 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1689 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    10,2 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    39,0 g

    60 %

    56 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celé papriky položíme na rozpálený gril a pečeme je z každé strany celkem asi 20 minut, dokud nám nezčerná slupka. Poté je necháme zchladnout, oloupeme je, zbavíme jádřinců a stopek, nakrájíme na větší kousky a dáme do misky.
  2. Cuketu omyjeme, nakrájíme na kolečka, opékáme je na grilu u obou stran asi 4 minuty a hotové přidáme k paprikám.
  3. Česnek prolisujeme do misky, zalijeme olivovým olejem, dochutíme solí, pepřem, vinným octem a cukrem. Dobře promícháme a připravenou zálivkou zalijeme grilovanou zeleninu.
  4. Nakonec pokapeme citronem, přidáme olivy, promícháme a ozdobíme lístky mladého špenátu. Pro intenzivnější chuť můžeme vmíchat třeba také čerstvou řeřichu. Podávat můžeme například s čerstvou bagetou.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.