Salát se zeleným chřestem, jahodami a parmazánovými chipsy

Chřest obsahuje velké množství fytochemikálií, které mají protizánětlivé účinky. Přidejte si ho do jarního salátku.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Postup

  1. Římský salát omyjeme, zbavíme poškozených listů, rozčtvrtíme nebo natrháme rukama na větší kousky. Chřest oloupeme, vložíme do vroucí osolené vody, krátce povaříme. Pak ihned ochladíme ve studené vodě a nakrájíme na kousky. Jahody opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky. Vše dáme do mísy, zlehka promícháme a dáme do chladničky..
  2. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Na pánvi s nepřilnavým povrchem vytvoříme ze strouhaného parmazánu malé hromádky tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Pánev zahříváme, dokud se sýr nerozpustí a placičky nezískají zlatožlutou barvu. Hotové chipsy opatrně vyndáme z pánve a necháme zchladnout.
  3. Olej prošleháme s hořčicí a balsamicem a dochutíme solí a cukrem. Salát rozdělíme do misek, pokapeme zálivkou a ozdobíme sýrovými chipsy.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    277 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1159 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    12,7 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    10,8 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    19,1 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.