Salát se zeleným chřestem, jahodami a parmazánovými chipsy
Chřest obsahuje velké množství fytochemikálií, které mají protizánětlivé účinky. Přidejte si ho do jarního salátku.
Postup
- Římský salát omyjeme, zbavíme poškozených listů, rozčtvrtíme nebo natrháme rukama na větší kousky. Chřest oloupeme, vložíme do vroucí osolené vody, krátce povaříme. Pak ihned ochladíme ve studené vodě a nakrájíme na kousky. Jahody opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky. Vše dáme do mísy, zlehka promícháme a dáme do chladničky..
- Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Na pánvi s nepřilnavým povrchem vytvoříme ze strouhaného parmazánu malé hromádky tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Pánev zahříváme, dokud se sýr nerozpustí a placičky nezískají zlatožlutou barvu. Hotové chipsy opatrně vyndáme z pánve a necháme zchladnout.
- Olej prošleháme s hořčicí a balsamicem a dochutíme solí a cukrem. Salát rozdělíme do misek, pokapeme zálivkou a ozdobíme sýrovými chipsy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
277 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1159 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
12,7 g
14 %
13 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
10,8 g
17 %
16 %
-
Tuky
19,1 g
29 %
27 %
-
nasycené
5,4 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA