Ingredience
Postup
- Z harissy, oleje, citronové šťávy a utřeného česneku připravíme marinádu. Kuřecí prsa očistíme, lehce osolíme, opepříme a vložíme do marinády, necháme marinovat při pokojové teplotě cca 30 minut.
- V hrnci nahřejeme lžíci oleje, přisypeme kuskus a promícháme tak, aby se všechna zrníčka obalila tukem. Osolíme a zalijeme vroucím vývarem v poměru 1díl kuskusu a 1,5 dílu vývaru. Přikryjeme a necháme 10 min odležet. Kuskus odklopíme, pomocí vidličky promícháme a necháme vychladnout.
- Mezitím krátce spaříme lusky hrášku a necháme vychladnout. Okurku a mrkev nakrájíme na tenké plátky, cibulku na plátky a cibuli na segmenty. Plátky mandlí opražíme dozlatova v pánvi. Marinované maso zprudka opečeme ze všech stran dozlatova a uchováme v teple. V míse smícháme vychladlý kuskus, cizrnu a veškerou připravenou zeleninu.
- V misce smícháme jogurt, olej, citronovou šťávu, nasekanou petrželku a koriandr. Dochutíme solí s pepřem. Salát servírujeme na jednotlivé talíře, přidáme na plátky nakrájené kuřecí prso a dozdobíme plátky opražených mandlí a kousky čerstvého koriandru. Servírujeme s kouskem citronu a dresingem.