Rychlé řezy s lesním ovocem
Vypadá i chutná dokonale.
Vaření 25 min
bez odležení
Postup
- Korpus potřeme třetinou borůvkového džemu. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat (asi 10 minut). Pak ji vyjmeme a vymačkáme z ní přebytečnou tekutinu.
- Zbytek borůvkového džemu promícháme s brusinkovým džemem a smetanou. Směs přendáme do kastrůlku a mírně zahřejeme. Pak přidáme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přilijeme citronovou šťávu a promícháme.
- Ovocnou náplň rozetřeme na korpus a necháme odležet v chladu alespoň 180 minut.
- Před podáváním vyšleháme smetanu dotuha a pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na jednotlivé porce pusinky šlehačky. Můžeme dozdobit např. sušeným nebo lyofilizovaným ovocem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
243 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1015 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
29,1 g
33 %
29 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
7,4 g
12 %
11 %
-
Tuky
10,6 g
16 %
15 %
-
nasycené
6,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.