Rychlé řezy s lesním ovocem

Vypadá i chutná dokonale.

Obtížnost

Střední

Vaření 25 min

bez odležení

Ingredience

10 PORCE +

Dokončení:

Postup

  1. Korpus potřeme třetinou borůvkového džemu. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat (asi 10 minut). Pak ji vyjmeme a vymačkáme z ní přebytečnou tekutinu.
  2. Zbytek borůvkového džemu promícháme s brusinkovým džemem a smetanou. Směs přendáme do kastrůlku a mírně zahřejeme. Pak přidáme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přilijeme citronovou šťávu a promícháme.
  3. Ovocnou náplň rozetřeme na korpus a necháme odležet v chladu alespoň 180 minut.
  4. Před podáváním vyšleháme smetanu dotuha a pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na jednotlivé porce pusinky šlehačky. Můžeme dozdobit např. sušeným nebo lyofilizovaným ovocem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    243 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1015 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    29,1 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    7,4 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    10,6 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.