Rychlé kokosky
Máte o Vánocích málo času na přípravu cukroví. Tyto kokosky zvládnete za pár minut a pouze ze dvou ingrediencí.
Postup
- Kondenzované mléko smícháme s kokosem a na plech vyložený pečicím papírem děláme lžičkou malé hromádky.
- Pečeme, spíše sušíme v troubě při 120 °C asi 40 minut, až kokosky zrůžoví. Pak je necháme vychladnout a opatrně odtrhneme z papíru. Pokud nejdou odtrhnout, papír lehce namočíme a necháme chvíli zvlhnout. Pak kokosky odloupneme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
50 KCal
2 %
2 %
-
Energie
211 KJ
2 %
2 %
-
Sacharidy
4,1 g
5 %
4 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
0,8 g
1 %
1 %
-
Tuky
3,3 g
5 %
5 %
-
nasycené
0,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA