Ricottové řezy s ovocem

Mlsat se dá i zdravě!

Obtížnost

Střední

Vaření 55 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, stévii a vypracujeme pevné těsto. Těsto uložíme do chladničky na hodinu odležet.
  2. Po odležení propracujeme a rozválíme na plát o rozměrech 35 × 25 cm. Vložíme na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem.
  3. Ricottu smícháme s čerstvým sýrem, stévií a vejci. Dobře promícháme a náplň nalijeme na těsto v pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut.
  4. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku. Pak vyndáme a nakrájíme na čtverce 5 × 5 cm. Před podáváním ozdobíme zrnky z granátového jablka.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    220 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    920 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    14,9 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    14,9 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.