Ingredience
Postup
- Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme máslo, citronovou šťávu, 50 ml vody a vanilkový cukr. Karamel necháme rozvařit a krátce v něm povaříme na kousky nakrájenou rebarboru, aby změkla, ale stále zůstala pevná. Na sítku necháme okapat.
- Žloutky oddělené od bílků utřeme s tukem, máslem a cukrem do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh a vmícháme do žloutkové hmoty. Pak přidáváme střídavě prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec zalijeme mlékem.
- Hotové těsto rozetřeme do kulaté formy vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou, na povrch naskládáme zkaramelizovanou rebarboru. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 30 minut, pak povrch rebarbory potřeme odkapaným karamelem a dopékáme dalších 15 minut.