Rebarborový Tarte Tatin

1 hodnocení

Dejte si k odpolední kávě nebo čaji skvělý rebarborový koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Karamelová rebarbora:

Těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    293 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1225 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    35,0 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme máslo, citronovou šťávu, 50 ml vody a vanilkový cukr. Karamel necháme rozvařit a krátce v něm povaříme na kousky nakrájenou rebarboru, aby změkla, ale stále zůstala pevná. Na sítku necháme okapat.
  2. Žloutky oddělené od bílků utřeme s tukem, máslem a cukrem do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh a vmícháme do žloutkové hmoty. Pak přidáváme střídavě prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec zalijeme mlékem.
  3. Hotové těsto rozetřeme do kulaté formy vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou, na povrch naskládáme zkaramelizovanou rebarboru. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 30 minut, pak povrch rebarbory potřeme odkapaným karamelem a dopékáme dalších 15 minut.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.