Povidlák
Nevíte co s přebytečnými povidly? Tento dortík je přímo pro vás.
Postup
- Do misky rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a trošku vlažného mléka. Vše dobře promícháme a kvásek necháme v teple vzejít.
- Zbylou mouku prosejeme se solí. Přidáme zbylý cukr, vejce, olej a kvásek. Zbylým mlékem zaděláme těsto a necháme ho vykynout.
- Povidla rozmícháme s rumem, ořechy nasekáme nadrobno. Vykynulé těsto rozválíme na obdélníkový plát. Potřeme ho povidly a posypeme ořechy. Pak ho rozkrájíme na dlouhé pruhy o šířce shodné s výškou dortové formy.
- Jeden z pruhů srolujeme a postavíme ho do středu vymaštěné dortové formy. Pak na něj postupně navineme ostatní pruhy. Koláč necháme asi 20 minut kynout. Pak ho v troubě předehřáté na 170 °C necháme péct asi 40 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
258 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1079 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
34,4 g
39 %
34 %
-
Vláknina
2,6 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
5,0 g
8 %
7 %
-
Tuky
10,2 g
16 %
15 %
-
nasycené
1,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.