Ingredience
Postup
- V hrnečku rozpustíme v části vlahého mléka 1 lžičku cukru. Přidáme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme žloutky a tenkým pramínkem přiléváme kvásek, který hned do žloutků vtíráme vařečkou. Přidáme cukr, rozpuštěný tuk, citronovou kůru, sůl a zbylým mlékem zaděláme vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň 1,5 hodiny kynout.
- Připravíme si náplně. Marmeládu nebo povidla rozpustíme v malém množství vody, přidáme cukr a krátce povaříme. Za častého míchání necháme vystydnout. Tvaroh ušleháme s cukry, citronovou kůrou a vejcem. Mák s mlékem a povidly přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Přidáme cukr a skořici a svaříme na hustou hmotu.
- Vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké díly, které rozválíme do tvaru kulatého koláče a položíme na vymaštěný plech. Zdobíme je nádivkami podle vlastní fantazie. Poté je vložíme do předehřáté trouby a upečeme při 180 °C.