Polévka z drůbků s bylinkovým svítkem
Uvařte si podle našeho receptu skvělou polévku.
Postup
- Drůbky dobře očistíme (kůži ze žaludku stáhneme), opereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celou oloupanou cibuli a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Potom polévku procedíme, vložíme do ní zeleninu, přivedeme k varu, po 5 minutách přidáme hrášek a vaříme ještě asi 5 minut (máme-li hrášek sterilovaný, necháme jej pouze přejít varem).
- Maso z krku obereme, s ostatními drůbky nakrájíme na kousky a přidáme do hotové polévky, kterou případně dochutíme několika kapkami koření magi.
- Svítek: V hlubší misce ušleháme tuhý sníh, vidličkou do něj opatrně po částech vmícháme osolené žloutky a po troškách přidáváme polohrubou moukou s bylinkovým kořením, až vznikne hladké polotekuté těsto. Na pánvi rozpálíme olej, na něj vlijeme asi 4 mm silnou vrstvu těsta a po obou stranách opečeme. Pak mírně zchladlé svítky nakrájíme na široké nudle, čtverečky nebo jiné tvary.
- Horkou polévku nalijeme na talíře, přidáme svítek a dozdobíme petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
199 KCal
9 %
8 %
-
Energie
835 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
8,8 g
10 %
9 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
19,0 g
30 %
28 %
-
Tuky
9,6 g
15 %
14 %
-
nasycené
2,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA