Polévka z drůbků s bylinkovým svítkem

Uvařte si podle našeho receptu skvělou polévku.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Svítek:

Postup

  1. Drůbky dobře očistíme (kůži ze žaludku stáhneme), opereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celou oloupanou cibuli a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Potom polévku procedíme, vložíme do ní zeleninu, přivedeme k varu, po 5 minutách přidáme hrášek a vaříme ještě asi 5 minut (máme-li hrášek sterilovaný, necháme jej pouze přejít varem).
  2. Maso z krku obereme, s ostatními drůbky nakrájíme na kousky a přidáme do hotové polévky, kterou případně dochutíme několika kapkami koření magi.
  3. Svítek: V hlubší misce ušleháme tuhý sníh, vidličkou do něj opatrně po částech vmícháme osolené žloutky a po troškách přidáváme polohrubou moukou s bylinkovým kořením, až vznikne hladké polotekuté těsto. Na pánvi rozpálíme olej, na něj vlijeme asi 4 mm silnou vrstvu těsta a po obou stranách opečeme. Pak mírně zchladlé svítky nakrájíme na široké nudle, čtverečky nebo jiné tvary.
  4. Horkou polévku nalijeme na talíře, přidáme svítek a dozdobíme petrželkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    199 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    835 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    8,8 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    19,0 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.