Polévka z červené řepy s tofu

Červená řepa je doslova nabitá vitaminy, navíc se skvěle dostupná i v zimě. Zkuste si z ní připravit lahodnou polévku s tofu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Pesto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    356 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1491 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    16,4 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    12,6 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    9,4 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    25,3 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky a v kastrolu na rozehřátém másle krátce orestujeme. Zalijeme ji cca 1000 ml vody a osolíme. Přidáme bobkový list, opláchnutou nať z celeru a snítky libečku a přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut doměkka.
  2. Mezitím připravíme pesto. Do vysoké nádoby dáme proprané lístky bazalky, přidáme oloupaný stroužek česneku utřený se solí, parmazán a olej. Vše rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou pastu.
  3. Když zelenina změkne, odstraníme celerovou nať s libečkem a přidáme na kostičky pokrájené tofu. Společně prohřejeme. Polévku podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ji doplníme pestem a zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.