Polévka s tuňákem a špagetami

Máte chuť na polévku? Vyzkoušejte náš recept.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno, pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme na špičce do kříže a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus, slijeme je, necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Tuňáka necháme v cedníku okapat a pak ho vidličkou rozmačkáme.
  3. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli s pórkem, přidáme rajčata, vše zalijeme vývarem (nebo vodou) a přivedeme k varu. Vmícháme jíšku, polévku osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem i skořicí a na mírném plameni vaříme asi 30 minut.
  4. Pak do polévky přilijeme víno, smetanu a citronovou šťávu. Přidáme špagety a tuňáka. Polévku okořeníme vegetou a ještě asi 2 minuty povaříme. Rozdělíme ji do misek a posypeme pažitkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    394 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1650 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    13,5 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    24,1 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    24,0 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    10,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Rybí polévka s krutony

Pokud máte rádi rybí polévku, určitě vyzkoušejte náš recept.

Rybí polévka s červeným kořením

Pokud máte rádi rybí polévku, určitě vyzkoušejte náš recept.

Rybí polévka

Pokud máte rádi rybí polévku, určitě vyzkoušejte náš recept.