Polévka s tuňákem a špagetami
Máte chuť na polévku? Vyzkoušejte náš recept.
Postup
- Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno, pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme na špičce do kříže a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus, slijeme je, necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Tuňáka necháme v cedníku okapat a pak ho vidličkou rozmačkáme.
- V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli s pórkem, přidáme rajčata, vše zalijeme vývarem (nebo vodou) a přivedeme k varu. Vmícháme jíšku, polévku osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem i skořicí a na mírném plameni vaříme asi 30 minut.
- Pak do polévky přilijeme víno, smetanu a citronovou šťávu. Přidáme špagety a tuňáka. Polévku okořeníme vegetou a ještě asi 2 minuty povaříme. Rozdělíme ji do misek a posypeme pažitkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
394 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1650 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
13,5 g
15 %
14 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
24,1 g
38 %
35 %
-
Tuky
24,0 g
37 %
34 %
-
nasycené
10,1 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Rybí polévka
Pokud máte rádi rybí polévku, určitě vyzkoušejte náš recept.