Polévka s pufničkami

nehodnoceno

Uvařte si podle našeho receptu výbornou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    921 KCal

    42 %

    38 %

  • Energie

    3853 KJ

    42 %

    38 %

  • Sacharidy

    47,1 g

    53 %

    47 %

  • Vláknina

    12,7 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    96,2 g

    153 %

    142 %

  • Tuky

    35,9 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    10,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. V jiném hrnci uvaříme očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel, celer a pórek. Pak přidáme k zelenině uvařené a přecezené fazole. Zvlášť ještě uvaříme hlavu z kapra, ploutve, ocas, jikry, mlíčí a maso a přecedíme. Přidáme do polévky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme polohrubou mouku, krátce orestujeme a jíškou polévku zahustíme. Ochutíme ji solí, pepřem, bujónem a vegetou.
  3. Z hladké mouky, vejce, droždí a soli uděláme těsto. Rozválíme ho na vyšší plát a náprstkem na šití (nebo malinkým vykrajovátkem) vypíchneme pufničky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Polévku prohřejeme, podáváme s pufničkami a zdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.