Ingredience
Postup
- Fazole dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. V jiném hrnci uvaříme očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel, celer a pórek. Pak přidáme k zelenině uvařené a přecezené fazole. Zvlášť ještě uvaříme hlavu z kapra, ploutve, ocas, jikry, mlíčí a maso a přecedíme. Přidáme do polévky.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme polohrubou mouku, krátce orestujeme a jíškou polévku zahustíme. Ochutíme ji solí, pepřem, bujónem a vegetou.
- Z hladké mouky, vejce, droždí a soli uděláme těsto. Rozválíme ho na vyšší plát a náprstkem na šití (nebo malinkým vykrajovátkem) vypíchneme pufničky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Polévku prohřejeme, podáváme s pufničkami a zdobíme čerstvými bylinkami.