Pivní dalamánky s pivním sýrem

Není nad domácí pečivo. Tak si podle našeho receptu upečte tyto křupavé dalamánky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez doby kynutí

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    420 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1759 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    36,2 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    17,7 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    20,2 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    10,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme vejce, 1 lžíci mouky a asi 80 ml černého piva. Vše důkladně promícháme a necháme asi 15 minut na teplém místě kynout.
  2. Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme vzešlý kvásek a sůl. Olej promícháme se zbylým tmavým pivem a postupně ho přilijeme k mouce. Vše důkladně promícháme a vypracujeme na tuhé těsto, které necháme asi 20 minut na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 18 kousků a uděláme malé bochánky. Tupou stranou nože uděláme uprostřed zářezy. Dalamánky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je ještě asi 5 minut vykynout. Pak je potřeme rozšlehanými žloutky, posypeme solí, kmínem a mákem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 200°C pečeme asi 15 - 20 minut.
  4. Mezitím rozmačkáme vidličkou pivní sýr, přidáme mletou papriku, sůl, hořčici a světlé pivo. Vše důkladně promícháme a pomocí dvou lžiček uděláme ze sýra nočky. Rozdělíme je na talířky, přidáme listy salátu a podáváme s pivními dalamánky.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Jednohubka s čabajkou

Po těchto jednohubkách se na oslavě hned zapráší.

Slané koláčky z listového těsta

Upečte si na víkend slané koláčky.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.