Ingredience
Postup
- Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme vejce, 1 lžíci mouky a asi 80 ml černého piva. Vše důkladně promícháme a necháme asi 15 minut na teplém místě kynout.
- Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme vzešlý kvásek a sůl. Olej promícháme se zbylým tmavým pivem a postupně ho přilijeme k mouce. Vše důkladně promícháme a vypracujeme na tuhé těsto, které necháme asi 20 minut na teplém místě vykynout.
- Vykynuté těsto rozdělíme na 18 kousků a uděláme malé bochánky. Tupou stranou nože uděláme uprostřed zářezy. Dalamánky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je ještě asi 5 minut vykynout. Pak je potřeme rozšlehanými žloutky, posypeme solí, kmínem a mákem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 200°C pečeme asi 15 - 20 minut.
- Mezitím rozmačkáme vidličkou pivní sýr, přidáme mletou papriku, sůl, hořčici a světlé pivo. Vše důkladně promícháme a pomocí dvou lžiček uděláme ze sýra nočky. Rozdělíme je na talířky, přidáme listy salátu a podáváme s pivními dalamánky.