Pistáciový chlebíček
Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.
Postup
- Chlebíčkovou formu (23cm) vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Do misky prosejeme hladkou mouku, vmícháme kypřicí prášek a pistáciovou mouku.
- Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom zašleháme vejce. Nakonec stěrkou zapracujeme moučnou směs. Těsto vlijeme do formy a pečeme při 170 °C asi 45 minut.
- Hotový chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Na polevu vyšleháme prosátý cukr se lžící šťávy z granátového jablka.
- Připravenou polevou polijeme vychladlý korpus, ozdobíme drcenými pistáciemi a semínky z granátového jablka. Necháme zatuhnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
292 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1222 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
29,5 g
34 %
30 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
4,6 g
7 %
7 %
-
Tuky
17,3 g
27 %
25 %
-
nasycené
8,0 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.