Phat thai nudle s krevetami

Phat thai patří mezi jedny z nejoblíbenějších thajských jídel.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Phat thai omáčka:

Postup

  1. Rýžové nudle namočíme na asi 40 minut do studené vody. Když nudle změknou, vodu slijeme. Krevety vyloupeme z krunýřů a očistíme.
  2. Uvaříme Phat Thai omáčku. Tamarind povaříme 10 minut v půl litru vody, vychladíme, vymačkáme a scedíme. Vymačkanou šťávu smícháme s rybí omáčkou a cukrem a na mírném plameni svaříme na konzistenci sirupu.
  3. Ve wok pánvi orestujeme na oleji tygří krevety a vyndáme je na talíř. Ve stejném oleji usmažíme vejce, mírně je osolíme a vařečkou je roztrháme na malé kousíčky. Přidáme usekané chilli papričky, nakrájenou jarní cibulku a na třetiny překrojenou pažitku.
  4. Do pánve přidáme slité nudle a orestované krevety. Vše zalijeme čtyřmi lžícemi Phat thai omáčky, kapkou vody a krátce zprudka vše svaříme. Podáváme s nahrubo umletými ořechy a na talíře přidáme půlku limety.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    584 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2444 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    39,4 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    7,7 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    43,2 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    26,9 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.