Phat thai nudle s krevetami
Phat thai patří mezi jedny z nejoblíbenějších thajských jídel.
Postup
- Rýžové nudle namočíme na asi 40 minut do studené vody. Když nudle změknou, vodu slijeme. Krevety vyloupeme z krunýřů a očistíme.
- Uvaříme Phat Thai omáčku. Tamarind povaříme 10 minut v půl litru vody, vychladíme, vymačkáme a scedíme. Vymačkanou šťávu smícháme s rybí omáčkou a cukrem a na mírném plameni svaříme na konzistenci sirupu.
- Ve wok pánvi orestujeme na oleji tygří krevety a vyndáme je na talíř. Ve stejném oleji usmažíme vejce, mírně je osolíme a vařečkou je roztrháme na malé kousíčky. Přidáme usekané chilli papričky, nakrájenou jarní cibulku a na třetiny překrojenou pažitku.
- Do pánve přidáme slité nudle a orestované krevety. Vše zalijeme čtyřmi lžícemi Phat thai omáčky, kapkou vody a krátce zprudka vše svaříme. Podáváme s nahrubo umletými ořechy a na talíře přidáme půlku limety.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
584 KCal
27 %
24 %
-
Energie
2444 KJ
27 %
24 %
-
Sacharidy
39,4 g
45 %
39 %
-
Vláknina
7,7 g
26 %
26 %
-
Bílkoviny
43,2 g
69 %
64 %
-
Tuky
26,9 g
41 %
38 %
-
nasycené
3,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA