Ingredience
Postup
- Celer očistíme, rozkrájíme na čtvrtky a pak na tenké plátky. Promícháme je se šťávou z jednoho citronu a trochou olivového oleje. Celerové plátky ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Rozložíme je na dno pekáčku s pečicím papírem. Odkryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
- Mezitím špenátové listy propereme ve studené vodě. Dáme je do cedníku a spaříme horkou vodou, aby zavadly a následně propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat.
- Pstruhy omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Pekáček s celerem vyndáme z trouby, přidáme listy špenátu a pstruhy. Zakapeme je olejem a dopékáme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 20-25 minut. Podáváme se skrojky citronu.