Pečení pstruzi s celerem a špenátem

nehodnoceno

Zdravý oběd, na kterém si pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    806 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3371 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    15,8 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    22,1 g

    74 %

    74 %

  • Bílkoviny

    84,1 g

    133 %

    124 %

  • Tuky

    40,7 g

    63 %

    58 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celer očistíme, rozkrájíme na čtvrtky a pak na tenké plátky. Promícháme je se šťávou z jednoho citronu a trochou olivového oleje. Celerové plátky ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Rozložíme je na dno pekáčku s pečicím papírem. Odkryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
  2. Mezitím špenátové listy propereme ve studené vodě. Dáme je do cedníku a spaříme horkou vodou, aby zavadly a následně propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat.
  3. Pstruhy omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Pekáček s celerem vyndáme z trouby, přidáme listy špenátu a pstruhy. Zakapeme je olejem a dopékáme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 20-25 minut. Podáváme se skrojky citronu.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Quiche

Hned, jak tento recept uvidíte, budou se vám sbíhat sliny.