Pečené telecí s karamelizovanou karotkou
Na skvělém propečeném telecím se slaďoučkou karotkou si báječně pošmáknete.
Postup
- Maso opláchneme, osušíme a osolíme. Zakryjeme fólií a necháme 20 minut stát.
- Karotky oloupeme, dáme do kastrůlku s vroucí osolenou vodou, přivedeme znovu k varu, minutu povaříme, odstavíme a necháme 15 minut odstát ve vodě. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Chřest opláchneme, zakrojíme konce a povaříme ve vroucí vodě asi 4 minuty. Vyjmeme ho, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
- Maso zprudka ze všech stran opečeme na polovině oleje, přendáme do pekáčku, opepříme ho a pokapeme zbylým olejem smíchaným s 30 g rozpuštěného másla. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut (dle potřeby v průběhu pečení podléváme vodou).
- V hluboké pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme cukr, med a při střední teplotě mícháme, dokud se vše nerozpustí. Přidáme karotky a za občasného míchání krátce povaříme. Ke konci přidáme chřest a společně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s karotkou a chřestem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
449 KCal
20 %
19 %
-
Energie
1879 KJ
20 %
19 %
-
Sacharidy
18,9 g
22 %
19 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
33,7 g
53 %
49 %
-
Tuky
26,0 g
40 %
37 %
-
nasycené
12,0 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA