Pečené telecí s karamelizovanou karotkou

Na skvělém propečeném telecím se slaďoučkou karotkou si báječně pošmáknete.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Maso opláchneme, osušíme a osolíme. Zakryjeme fólií a necháme 20 minut stát.
  2. Karotky oloupeme, dáme do kastrůlku s vroucí osolenou vodou, přivedeme znovu k varu, minutu povaříme, odstavíme a necháme 15 minut odstát ve vodě. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Chřest opláchneme, zakrojíme konce a povaříme ve vroucí vodě asi 4 minuty. Vyjmeme ho, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
  3. Maso zprudka ze všech stran opečeme na polovině oleje, přendáme do pekáčku, opepříme ho a pokapeme zbylým olejem smíchaným s 30 g rozpuštěného másla. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut (dle potřeby v průběhu pečení podléváme vodou).
  4. V hluboké pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme cukr, med a při střední teplotě mícháme, dokud se vše nerozpustí. Přidáme karotky a za občasného míchání krátce povaříme. Ke konci přidáme chřest a společně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s karotkou a chřestem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    449 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1879 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    18,9 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    33,7 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    26,0 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    12,0 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.