Pečená krkovička s červeným zelím
Vychutnejte si českou klasiku.
Postup
- Krkovičku omyjeme, osušíme a potřeme utřeným česnekem a solí. Vložíme ji do pekáče, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Přidáme jednu nahrubo nakrájenou cibuli, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby.
- Pečeme při 180 °C asi 60 minut. Pak maso odklopíme a pečeme ještě asi 20 minut dozlatova. Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem.
- Pak pekáč s masem opatrně přemístíme na sporák a výpek vaříme, dokud se tekutina neodpaří až na tuk. Tuk zaprášíme moukou, dobře promícháme a orestujeme dohněda. Přilijeme 250 ml vody, důkladně prošleháme, ochutíme solí a pepřem a dobře provaříme.
- Hlávku zelí očistíme a vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm zbylou najemno nasekanou cibuli. Přidáme spařené zelí, cukr, ocet a osolíme. Podlijeme 200 ml vody a vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Nakonec zelí zahustíme nastrouhanou syrovou bramborou, dochutíme a provaříme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
469 KCal
21 %
20 %
-
Energie
1962 KJ
21 %
20 %
-
Sacharidy
29,1 g
33 %
29 %
-
Vláknina
5,4 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
37,1 g
59 %
55 %
-
Tuky
21,6 g
33 %
31 %
-
nasycené
4,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA