Pečená krkovička s červeným zelím

Vychutnejte si českou klasiku.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Krkovičku omyjeme, osušíme a potřeme utřeným česnekem a solí. Vložíme ji do pekáče, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Přidáme jednu nahrubo nakrájenou cibuli, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby.
  2. Pečeme při 180 °C asi 60 minut. Pak maso odklopíme a pečeme ještě asi 20 minut dozlatova. Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem.
  3. Pak pekáč s masem opatrně přemístíme na sporák a výpek vaříme, dokud se tekutina neodpaří až na tuk. Tuk zaprášíme moukou, dobře promícháme a orestujeme dohněda. Přilijeme 250 ml vody, důkladně prošleháme, ochutíme solí a pepřem a dobře provaříme.
  4. Hlávku zelí očistíme a vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm zbylou najemno nasekanou cibuli. Přidáme spařené zelí, cukr, ocet a osolíme. Podlijeme 200 ml vody a vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Nakonec zelí zahustíme nastrouhanou syrovou bramborou, dochutíme a provaříme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    469 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1962 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    29,1 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    37,1 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    21,6 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.

Pečená jehněčí kýta s rozinkami

K obědu si udělejte pečené jehněčí maso s rozinkami.