Paris-Brest
Tradiční pařížský dort u vás doma.
Vaření 80 min
bez chladnutí
Postup
- V kastrolu přivedeme k varu mléko s vodou. Přidáme heru, sůl a cukr. Když se vše rozpustí, naráz vsypeme mouku. Těsto mícháme, dokud se nepřestane lepit na stěny a dno kastrolu. Odstavíme ho a necháme vychladnout.
- Do těsta po jednom zapracujeme vejce. Pak ho přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme věnec.
- Věnec potřeme vejcem rozšlehaným se solí a posypeme mandličkami. V troubě ho při 180 °C pečeme asi 45 minut (min. prvních 30 minut troubu neotevíráme!).
- Upečený věnec necháme vychladnout. Pak ho prokrojíme a naplníme vyšlehanou oslazenou šlehačkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
214 KCal
10 %
9 %
-
Energie
896 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
11,2 g
13 %
11 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
6,0 g
10 %
9 %
-
Tuky
15,9 g
25 %
23 %
-
nasycené
7,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA