Paris-Brest

Tradiční pařížský dort u vás doma.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na potření:

Na naplnění:

Postup

  1. V kastrolu přivedeme k varu mléko s vodou. Přidáme heru, sůl a cukr. Když se vše rozpustí, naráz vsypeme mouku. Těsto mícháme, dokud se nepřestane lepit na stěny a dno kastrolu. Odstavíme ho a necháme vychladnout.
  2. Do těsta po jednom zapracujeme vejce. Pak ho přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme věnec.
  3. Věnec potřeme vejcem rozšlehaným se solí a posypeme mandličkami. V troubě ho při 180 °C pečeme asi 45 minut (min. prvních 30 minut troubu neotevíráme!).
  4. Upečený věnec necháme vychladnout. Pak ho prokrojíme a naplníme vyšlehanou oslazenou šlehačkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    214 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    896 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    11,2 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...