Páliví utopenci

Darujte k narozeninám domácí utopence.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

bez chladnutí a odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nálev:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    364 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1522 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    23,3 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    13,8 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    25,2 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Buřty podélně rozkrojíme (na jedné straně nedokrajujeme až do konce). Feferonky, cibuli, kyselé okurky a papriky očistíme a nakrájíme na proužky.
  2. Pokrájenou zeleninu rozdělíme rovnoměrně do všech buřtů a každý zvlášť ovážeme potravinovým provázkem, aby náplň lépe držela.
  3. V hrnci svaříme ocet promíchaný s vodou, pepřem, solí a cukrem. Necháme přejít varem a odstavíme. Nálev necháme vychladnout.
  4. Naplněné buřty vložíme do velké sklenice, můžeme doplnit ještě kolečky chilli papriček (pro ostřejší chuť) a zalijeme připraveným nálevem. Necháme odležet v chladu alespoň jeden týden.
Autor:

Podobné recepty

Ricottové bochánky

Toto pečivo je inspirované italskou kuchyní.

Chlebíčky s křenovou pěnou a trhaným vepřovým masem

Luxusní pohoštění na každou slavnostní událost.

Špenátové jednohubky se žampiony

Chystáte oslavu? Nezapomeňte na jednohubky.

Pizza chléb s fazolovo-tuňákovým salátem

Pokud se vám nechce k večeři dělat nic složitého, zvolte náš recept.

Okurky s křenem

Vypěstovali jste moc okurek? Zavařte si je na později.