Orecchiette s houbami

Smetanová omáčka se žampiony a těstovinami je dokonalým rychloobědem pro všední den i svátek.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    604 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2527 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    67,5 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    30,5 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    15,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme na ní cibuli a česnek osmahneme je. Přidáme houby. Zvolna je restujeme 2-3 minuty. Pak přilijeme smetanu a přidáme lístečky tymiánu. Houby necháme dusit asi 10 minut. Dochutíme je solí a pepřem.
  4. K houbám přisypeme těstoviny. Vše společně prohřejeme a odstavíme.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.