Nepečené jahodové řezy

nehodnoceno

Jahodové dezerty k létu prostě patří. Připravte si třeba tyto nepečené řezy, které vám zpříjemní den.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez tuhnutí a chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na nepečený korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme je s mlékem a nastrouhanými mandlemi. Přidáme změklé máslo a vypracujeme pevnou hmotu.
  2. Hmotu natlačíme do pekáčku (s vyšším okrajem) vyloženého pečicím papírem a uložíme do chladničky ztuhnout.
  3. Mléko smícháme v rendlíku s dření z vanilkového lusku, přidáme cukr a pudinkový prášek, uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme robotem a zašleháme do něj na kousky nakrájené máslo.
  4. Vyšlehaný krém rozetřeme na povrch sušenkového základu. Jahody očistíme a rozkrájíme na poloviny, které poklademe na krém a uložíme do chladničky ztuhnout. Pak je polijeme uvařeným dortovým želé a opět přemístíme do chladničky. Před podáváním nakrájíme na řezy.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    275 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1149 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    22,0 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    18,7 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    9,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.