Nepečené jahodové řezy
Jahodové dezerty k létu prostě patří. Připravte si třeba tyto nepečené řezy, které vám zpříjemní den.
Vaření 40 min
bez tuhnutí a chladnutí
Postup
- Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme je s mlékem a nastrouhanými mandlemi. Přidáme změklé máslo a vypracujeme pevnou hmotu.
- Hmotu natlačíme do pekáčku (s vyšším okrajem) vyloženého pečicím papírem a uložíme do chladničky ztuhnout.
- Mléko smícháme v rendlíku s dření z vanilkového lusku, přidáme cukr a pudinkový prášek, uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme robotem a zašleháme do něj na kousky nakrájené máslo.
- Vyšlehaný krém rozetřeme na povrch sušenkového základu. Jahody očistíme a rozkrájíme na poloviny, které poklademe na krém a uložíme do chladničky ztuhnout. Pak je polijeme uvařeným dortovým želé a opět přemístíme do chladničky. Před podáváním nakrájíme na řezy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
275 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1149 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
22,0 g
25 %
22 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
4,0 g
6 %
6 %
-
Tuky
18,7 g
29 %
27 %
-
nasycené
9,7 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.